Live a cool life - Reisverslag uit Miami, Verenigde Staten van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu Live a cool life - Reisverslag uit Miami, Verenigde Staten van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu

Live a cool life

Blijf op de hoogte en volg Op reis met juffrouw Jannie

23 Maart 2006 | Verenigde Staten, Miami

Lieve vrienden, collega's en familie,

Het is vrijdagavond half acht. We lopen over de skybridge van Fort Meyer Beach in Florida. Thuis is het half twee in de ochtend en de meesten van jullie liggen lekker in een warm bed. In gedachten zijn we bij jullie, jullie ook bij ons?

Vandaag opzoek geweest naar zeekoeien, maar niet gevonden. Wel een heerlijk strand met koel bier en Springbreakers. Dat geeft een goede Amerikaanse sfeer, lay back en relax. Als je van mensen kijken houdt heb je het hier goed. Alle maten, vormen, leeftijden en lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd, inclusief de Bevely Hill Billies.
Springbreakers, een nieuw woord voor ons, op de South Beach. Normaal gesproken vind je hier Cubaanse oude mannen met dikke sigaren en hun schaakbord. De afgelopen weken zijn ze verdreven door de boys en girls die hun college periode hebben afgesloten, Springbreakers.
Na 1,5 maand USA hebben we alle 3 wel een cool day. Bas mag beginnen. Stel je voor, je wil een hert zien en s'ochtends vroeg, als je in je paradepaardje stapt zeg je:
"Een hert is genoeg, meer hoeft echt niet".
Door een goudgeel veld met hier en daar wat sneeuw rijd je weg uit Bryce Canyon NP. Voorbij de bocht staat in dat goud gele veld een hele roedel herten, je hebt maar om 1 gevraagd. Dat is cool! Dan rijd je verder over een sneeuwvrije weg door een prachtig sneeuwlandschap. Dat is mooi! Vervolgens zie een bordje: Bizon viewing. Op je voorhoofd verschijnt een vraagteken, om daarna volop de rem in te trappen. Ja bizons, niet 1, maar een hele wilde kudde bijgevoerd in de wintertijd. Dat is pas een coolday volgens Bas.
Dan de cool day van Jannie, die bleef maar zeuren om een hoed.
"Dat kan ik zelf wel vertellen, hoor. Ik verveelde me rot, ben in de USA en zag eruit als een gewoon beertje uit Azie. Dus ik wilde een hoed, een cowboy hoed. Ik heb er gewoon om gevraagd. Elke keer als ze terugkwamen, net als Bas om z'n hert en Pauline om die rare bril. Ik mag nooit mee, moet altijd op de kamer blijven, weet je wel. Maar ik heb hem gekregen hoor, m'n hoed. Bas heeft hem gemaakt van karton en bruin plakband. Hartstikke cool! En ik kreeg ook nog een doekje om m'n nek en die stomme schelpen ketting mocht af. Dat is pas een cool day volgens mij".
Pauline's cool day is echt te gek. Ze staat in de supermarkt met haar te kleine South Beach T-shirt en haar veels te grote zonnebril. Ze ziet er echt cool uit en rekent af bij de kassa: 6 blikjes budweiser, 1 fles Chardonnay en een doos muslie repen.
"Can I see your ID?"
In de USA moet je boven een bepaalde leeftijd zijn om alcohol te kunnen kopen, dus Pauline vraagt:
"Why"?
En het antwoord is:
"You look so young".
Dat is pas een cool day volgens Pauline.

De Daytona week is voorbij, 18 motorrijders verongelukt. Bizar he?
Wij zijn heel terug in Miami met onze champagne kleurige Chevy, na een rondje Florida Keys, Everglades en Orlando. Morgen vliegen we naar NY en over een week komen vanuit Washington naar huis. Geen grap, maar wel lekker in ons eigen warme bedje op 1 april.
Live a cool life,

liefs Bas en Pauline

• 24 Maart 2006 - 09:22

REMIE:

Helaas kan ik er niet bij zijn om jullie in te halen want dan zit ik met m'n krent op Cyprus voor de baas. Dit keer maar voor 3 weken. Goede reis terug en welkom thuis. Groetjes Remie

• 24 Maart 2006 - 20:21

Rogier & Anne:

Goede reis en geniet van de Big Cities!

See ya soon!

• 25 Maart 2006 - 16:00

Mieke Le Nobel:

Ben benieuwd of jullie aan het regelmatige leven nog ooit zullen wennen. Ben stik jaloers op jullie rondzwervingen! Hoop nog eens iets van jullie te horen als je weer thuis bent! Groeten Mieke

• 26 Maart 2006 - 08:43

Haske:

Zo'n jaar gaat razend snel als de eerste helft voorbij is! Over 6 dagen zijn jullie terug. Nu in stormachtig, maar wel voorjaar, Bergschenhoek. Kinderen een jaar ouder en zo'n 8 centimeter hoger en weer slimmer. Aart en ik weer een jaar ouder en navenant aantal rimpels , huidplooien enzo .. erbij. Wel erg leuk om jullie weer terug te zien , op naar de voplgende reis , want zo'n wereld - trek volgen van afstand is ook 'een beetje mee doen' ZOEN HASKE etc.

• 26 Maart 2006 - 10:29

Nicole Van D.:

Lieve Pauline en Bas,
    Ik begrijp dat deze reis jullie jaren jonger heeft gemaakt en dat was vast, naast een hoop reiservaringen, ook één van de doelen van jullie laaange vakantie.
    Pauline, ik kijk er al weer naar uit om samen met Jorine uit eten te gaan om nog eens heerlijk na te genieten van jouw verhalen. Gôh, zelfs ik word er een beetje emotioneel van dat het einde in zicht is.
    Nog een fijne week en een hele goede terugreis en ja...je eigen bed zal ook weer heerlijk zijn.
    Liefs Nicole, JP en Tessa.

• 29 Maart 2006 - 08:31

Marga En Jan:

Wij zijn gister terug gekomen van onze 2 weken duikvakentie uit Sulawesi.
    Vandaag moet wij alweer naar ons werk. Hebben nog niet echt zin. Ben benieuwd hoe het voor jullie zal zijn om hier weer te aarden. Het was voor ons in ieder geval heel leuk om jullie zo te kunnen volgen in de beleefde avonturen. Groetjes en goede thuiskomst. Mar en Jan

• 31 Maart 2006 - 14:49

Inger:

Lieve schatten, welkom thuis!

• 31 Maart 2006 - 15:59

Joris En Lieselot:

hoi bas en pauline,

vind het jammer dat jullie reis erop zit.... sedert onze ontmoeting in nepal/tibet zijn we jullie blijven volgen!!
    in ieder geval bedankt voor de leuke en aparte reisverhalen! had precies het gevoel mee op reis met jullie te zijn. de tijd vliegt want wij
    vertrekken in mei naar peru en bolivië voor 1 maand.

vele groeten,
    joris en lieselot

• 01 April 2006 - 18:48

Fonniek En André:

Hé Bas en Pauline,

We zitten net een beetje jullie pagina te bekijken en jullie zijn gewoon alweer terug!!
    Het is geen 1 april grap toch?
    Heel gaaf wat jullie allemaal gedaan hebben. Wij missen het op reis zijn wel hoor.
    Sinds Nepal en Tibet zijn we nog wel een paar weken in Noorwegen geweest. Ook echt wel weer de moeite waard.
    Verder hebben wij het huis maar weer eens flink verbouwd.
    Momenteel is het een nog even rustig maar daar zal rap verandering in komen omdat Fonniek 29 maart was uitgerekend.
    Ook wel weer erg spannend dus.

Welkom terug in het koude Nederland en groetjes,

André en Fonniek

Verslag uit: Verenigde Staten, Miami

Rondje om de wereld

Een rondje om de wereld via de oost naar de west. Van Amsterdam naar Amsterdam.

10 Juli 2006

Evacuatie plan

11 December 2005

Lemons?!

20 November 2005

Op naar een nieuw avontuur

02 November 2005

Olee olee

08 September 2005

Tourist Pig

05 September 2005

Leren sloffen met plastic sloffen

22 Augustus 2005

Bij de mensen thuis

31 Mei 2005

Octopussy

24 Mei 2005

O moeder wat is het heet!

17 Mei 2005

Rajasthan Tour

17 Mei 2005

Terug van het dak van de wereld

03 Mei 2005

Vlaggen en gebeden

10 April 2005

Olifanten en tanden

05 April 2005

Heel aangekomen op onze eerste bestemming

30 Maart 2005

gegroet

28 December 2004

De route

25 November 2004

ons eerste bericht
Op reis met juffrouw Jannie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 'BasPauline.waar ben jij. nu' is voor iedereen die ons wil volgen op onze huidige reis. Veel plezier, groet BeP --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.opreismetjuffrouwjannie.com/ met verhalen en foto's --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De verhalen/verslagen en foto's die we plaatsen op 'baspauline.waarbenjij.nu' zijn ons eigendom © en kunnen niet zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------