Genieten
Blijf op de hoogte en volg Op reis met juffrouw Jannie
29 April 2005 | Nepal, Kathmandu
En dan even mijn laatste bedankje voor ik jullie ga vertellen over de afgelopen week, en dat is aan mijn collega's, de Ipod is echt geweldig, ik heb een splitter gekocht en we genieten samen van jullie muziek keuzes.
Chitwan National Park was eigenlijk nog veel mooier dan we verwacht hadden. Het verhaal over het olifanten weeshuis was mooi, maar op safari op een olifant, dat is echt helemaal te gek. Vooral als het een verkouden olifant is, die het liefst haar slurf leegt over die twee dwaze toeristen op haar rug.
Een olifant heeft heel zijn leven 3 verzorgers. De traning begint op 2,5 jarige leeftijd. De student leert, met een touw tussen twee volwassen olifanten, met verbale commando's te gaan liggen en opstaan. De trainer slaapt de eerste paar weken helemaal apart met zijn olifantje, verzorgt hem, speelt muziek en brand s'avonds een vuurtje voor hem of haar. Zo gewend het olifantje aan mensen, lawaai en vuur. Ze worden natuurlijk niet alleen getraind voor toeristen, maar ook om te werken en met ceremonies mee te lopen. De oppper chauffeur "bestuurd" de olifant met behulp van zijn voeten, stem en af en toe een stok. De twee daarop volgende verzorger wassen en voeden de olifanten. Dat is een behoorlijke dagtaak.
Op de rug van een 30 jarige olifant hebben we neushoorns en sambar herten gezien, one more bottle vogels gehoord en de rivier overgestoken.
Met de wandelsafari zijn we vele tijger.......sporen tegen gekomen, zoals pootafdrukken, verse krabbels en droppings met haarballen. Net een kat dus, maar een beetje groter, jammer dat we ze niet gezien hebben, maar ja dan had ik hier niet meer zitten schrijven.
Op de fiets naar het het bad ritueel geweest. Geweldig om te zien hoe de mahoet (2de verzorger) zo'n olifant wast en zich op het lijf manoevreert zonder zelf nat te worden. Sommige olifanten straffen dat af net voordat ze de rivier verlaten met een slurf-douche.
Terug in Kathmandu hebben we de groep ontmoet waar we de komende 3 weken mee op reis gaan naar Tibet. Spannend, maar gelukkig valt het zoals altijd weer mee. We zijn al 3 dagen met ze op trekking geweest door de Kathmandu vallei. Dat was best zwaar, maar iedereen liep mee zonder gemopper of geklaag, genoeg humor in de groep in ieder geval.
Er is nog zoveel meer te vertellen, dat ik me maar beperk tot kleine stukjes. Morgen vliegen we naar Lhasa/ Tibet en we hopen Stephan op de fiets tegen te komen.
Voor wie het wilde weten: Remi is de reisleider van onze vorige groep en is tegenwoordig gewoon een hele leuke vriend, die op dit moment ook in Kathmandu zit.
Het volgende bericht komt van de verschrikkelijke sneeuwvrouw.
29 April 2005 - 09:19
Heleen:
Oooo, wat zou ik ook graag eens naar Tibet gaan, een soort oude droom van mij. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Ja toch, niet dan, nou dan..
Zie dus vreselijk uit naar jullie ervaringen daar. Erg leuk en g ezellig om jullie verslagen te lezen, dan ben je ook niet zo heel erg ver weg.
Wij hebben een heel lief klein katertje erbij: Einstein. Het is een poepie, hij wordt heel groot, wel een kilootje of 11, grote jongen dus, en heeft veel lange warrige haren. En een druktemaker joh, soort ADHD-katje eigenlijk. Pop vindt het gelukkig goed met die kleine erbij. Dag lieves, kus Gerard&Heleen -
29 April 2005 - 11:45
Magda:
Hoi Bas en Pauline,
Leuk om jullie zo te volgen. Zeker nu jullie naar Tibet gaan. Ik ben er zelf ook geweest. Echt heel indrukwekkend!!
Heel veel plezier!!
Groetjes Magda -
29 April 2005 - 14:09
Chandana:
Hi, dear Bas and Pauline,
Wish full of joy and happiness. I did not started disturbing others in the lab except Anna because planning to start a new project. I went to Keukenhoff guess with whom! Probabaly you might now by know. I am fine and Champa and kids too.
Shall I windup.
Come back later with more news. -
29 April 2005 - 14:32
Wendy:
Heel veel plezier in Tibet. Wij gaan morgen kamperen in ons eigen landje! Dus voor ons geen wilde dieren, maar konijnen en eekhoorns en natuurlijk een zwembad voor de kids. Dus tot over twee weken. Dikke kus Wendy -
29 April 2005 - 15:16
Cok:
Je bent dus toch een spelling der natuur.
Ga a.s. zondag voor 2 weken naar Z. Frankrijk, waarheen Ben en Erica vanmorgen zijn vertrokken.
13e eeuws huisje - schöner wohnen kan haast niet. -
01 Mei 2005 - 15:34
Marianne En Irma:
Hoi Bas en Pauline,
Vanuit het internetcafe even verder als het Snowlandrestaurant wensen we jullie heel veel reisplezier.
Superdoei. -
01 Mei 2005 - 17:39
Marc En Willy:
Heel veel plezier in Tibet, groetjes aan Yak en Yeti, kusjes van Digna en Justin en van ons natuurlijk. -
02 Mei 2005 - 06:41
Chandana:
Bob invited me to join them to have a lunch and there after we went to Keukenhoff. It was really nice.
Ik koop een fiets on queens day. Ik komt met a fiets to MC. So those are my news.
Life in Nepal seems to be nice.I think time flies very fast.
I wish you very happy moments. -
02 Mei 2005 - 08:12
Albert En Chantal:
Hè Bas en Pauline,
Heel erg leuk om je verhaaljes te lezen. Ben erg benieuwd naar foto's. Vorige keer iets fout gegaan met plaatsen, dus duimen dat het nu goed gaat. Van het weekend lekker motor gereden!!
Groetjes en heel veel plezier in Tibet! -
02 Mei 2005 - 09:40
Lorie:
Na alle verhalen die je geschreven hebt, zijn we weer helemaal bij.ik krijg gelijk weer zin om te vertrekken.gisterochtend terug gekomen uit Turkije,waar we lekker konden uitrusten na de marathon .schitterend weer meegenomen.helaas dat duurde maar kort.we krijgen het nu druk.laatse dingen aan de boot moeten nog gebeuren voordat ie het water in gaat.en dan nog heel wat regelen voor vertrek.
kus, Fred en Lorie -
02 Mei 2005 - 11:58
Inger:
Jezus, wat voel ik me een bekrompen boerin! Geweldig jullie avonturen. Hier Koninginnedag net achter de rug en via Stepan vernomen dat jullie elkaar ontmoet hebben. Waanzinnig! Gisteren de eerste echte zomerse dag en tot 11 uur buiten gezeten. Gaat de goeie kant op. Liefs voor jullie beiden en ik kijk uit naar het volgende verslag. X