Op naar een nieuw avontuur - Reisverslag uit Sydney, Australië van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu Op naar een nieuw avontuur - Reisverslag uit Sydney, Australië van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu

Op naar een nieuw avontuur

Blijf op de hoogte en volg Op reis met juffrouw Jannie

20 November 2005 | Australië, Sydney

"Tjonge jonge jonge, wat hebben wij het weer druk. We lijken wel echte Aussies. Ik zit heel lang in de rugzak. Of alleen in een 'bezemkast'. Te wachten tot ze terug komen. Ik heb de LP van voor naar achteren en terug gelezen. Als ze thuis zijn vertellen ze me van alles. Vaak vraag ik of ik de volgende keer mee mag. Bassi vindt het goed. Maar Pauli wil me niet in haar tas. Soms moet ik zelfs overdag in de rugzak. In de kamer en in het donker wachten. Ze zijn bang dat iemand anders me meeneemt. Yeah. Maar ik weet ze altijd te vinden. Eenmaal was ik uit bed gevallen. Maar ik ben zelf terug geklommen. Yeah. Kwamen ze laatst terug, vertelde Bassi trots dat Quantas staat voor Queensland and Nothern Territoria Airline Service. Wist ik al uit de LP. Ze waren bij de flying doctors in Alice geweest. Op zoek naar Kate. Maar ze was er niet. Ze weten zeker niet dat Kate in Coopers Crossing is met dokter Standish.
Weet je wat leuk was? Met de Ghan van Darwin naar Alice Spring. Twee grote rode diesel motoren voorop en een zilveren slang er achteraan. Ik mocht zelfs een tijdje uit de tas. In Katherina hebben we in een echte outback pub gezeten. Yeah. XXXX gedronken. Voor we op de trein gingen waren we in Kakadu NP bij Darwin. Met een grote toyota landcruiser de outback in. Ik vond het mooi en Bassi ook. Na alle droogte was het regenseizoen aan het beginnen. Vonden die Aussies prachtig. Watervallen met water. Meggi stond te springen. We hebben ook gezwommen. Maar niet overal, want er zitten hier Salties. Die eten je met huid en haar op. Zeggen ze. Yeah. Nou, na de 'jumping croc' tour geloof ik dat wel. Zo'n tassie van ruim 3 meter kwam bijna 2 meter omhoog gesprongen voor een stukje vlees aan een hengel. Yeah.
Toen kwamen we uit de trein in Alice. Hadden we ineens een gat van een dag. Geen tour. Yeah!! Maar nee, ze moesten Alice verkennen. Who the fuck is Alice? En de tijd verder dicht metselen met tours. Zodat we niets missen. Dus eerst naar de flying doctors. Toen naar het reptielen huis om eem slang vast te houden?! Sarah was zo enthousiast over Olive de baby python. Zelfs Pauli durfde Olive vast te houden zonder te rillen. Knap he! Yeah. Daarna hebben we eerst met z'n drieen gekeken wat we wilden doen. En toen alles in de agenda gepropt. Toen de hele middag bij de reisagent van de YHA pioneer in Alice gezteten. Bassi en ikke zaten lekker in de zon bij het zwembadje. Toen kwam Pauli terug met het progamma. Morgen gaan we 'Just the red centre' tour doen. Daarna stappen we op de Boomrang bus naar Adelaide. Gaan we onderweg nog naar Coober Pedy opalen rapen en onder de grond slapen. Slapen in Adelaide. Naar Kangaroo Island. Terug naar Adelaide. Met de Greyhound naar Melbourn. Op de ferry naar Tasmanie. 'Under Down under' tour doen. Terug naar Melbourn. Wicked busje ophalen. En dan 'rustig' terug naar Adelaide. Daar ga ik Bert en Tineke ontmoeten. Spannend hoor. Yeah.
We zijn nu op de Boomrang. Ik mocht even uit de tas om Kevin de koala te ontmoeten. Hij is ook op wereldreis. Maar hij hoeft niet in een tas. Ik wil niet dat hij met ons verder gaat! Yeah.
Met 'hey guys' waren we naar Uluru en de Olga's en nog meer van die rode steenpuisten. Don't rush the rock. Dat zou ik niet durven. Dan gooit'ie gelijk een enorme kei naar beneden. Heeft'ie al eerder gedaan. Heel veel jaren geleden toen hier alleen nog maar Abbies woonden. We hebben heel veel gewandeld. En het was helemaal niet druk. Alleen met zonsondergang. Buslandingen met champagne drinkers. Iedereen stond in de regen te kijken naar Ayers Rock. Yeah. Heel bijzonder.
Bassi heeft nog een bruine slang gezien. Eastern brown snake. Kwam recht op hem af. Als t'ie niet opzij gesprongen was t'ie zo omver gekronkeld. En toen nog een red back spin op de WC. Toen vond Pauli het wel genoeg. Toen heeft hij een rode kangaroo gezien in Rainbow Valley. Dat was de eerste levende in het wild. De eerste was dood langs de kant van de weg. Yeah. En als toetje heeft hij een rock wallebie gespot voor Pauli. Lief he! Yeah.
De boomrang bus is nu gestopt Bassi is naar de Bloke's. Pauli naar de Sheila's. Yeah. We zijn er klaar voor. Op naar een nieuw avontuur. Dank je wel hoor Pauli. Dat ik ook eens wat mag vertellen"

"O ja. Who the fuck is Alice? Dat is de enigste stad ter wereld waar een roeiwedstrijd niet door gaat. Als er water in de Todd rivier staat. Yeah"

Ja, op naar een nieuw avontuur. Dat kunnen we wel zeggen. Nadat Jannie klaar was met schrijven hebben we een kangaroo van de weg geraapt. Ze was dood, maar nog warm. In haar buidel zat een joey van z'on 5 tot 7 weken. Kaal, nog blind, maar heel duidelijk een klein schattig diertje dat niet van plan was daar op de weg te sterven. We hebben haar?, hem? van de tepel afgehaald, in een sok gestopt en om het uur wat water laten zuigen uit een rubber vinger van een handschoen. Ging prima. Tussendoor lag het miniatuurtje lekker te slapen in mijn schoot. In Adelaide heeft een kangaroo specialist Janni2 van de bus opgehaald. Binnenkort hopen we te horen dat ze het gehaald heeft.

• 20 November 2005 - 11:42

Esmee:

Lieve Bas en Pauline,
    willen julli een berichtje naar mij toesturen als de kleine kangaroo het heeft gehaald. Veel plezier Kus Esmee.

• 20 November 2005 - 12:33

Paula V.d.Have Je Weet Wel De Zus Van...:

Beste mensen,
    Ik bekijk nu pas jullie berichten, maar wat maken jullie veel mee!! Te gek hoor! We hopen dat jullie nog veel mooie en te gekke momenten,dingen en activiteiten meemaken en veel leuke mensen zullen ontmoeten. Wij genietn dan op deze manier met jullie mee. (zo zitten we ergens met Fred en Lorie in de Algarve en dan weer met jullie in Australie) Veel plezier nog en succes met het kleine jong!

• 20 November 2005 - 16:50

Paddi:

Hee Jannie, leuk weer es wat van je te horen! Ik zit effe bij die lange dweil, Ron of Rob ofzo. Schijnt een neef van Bassi en Pauli te wezen... Kweenie hoor, 't is een rare gozer. Ziet em bijna nooit, is soms echt dagen weg en komt dan helemaal onder de modder thuis.. 'k Denk niet da'k hier lang blijf. Heb je trouwens al gehoord van Winnie en die gebreide meid, Stien? 't Schijnt een setje te wezen! Ja, maf he?! Winnie z'n ouwelui zijn ook helemaal niet blij mee. Ze hadden haar een keer uitgenodigd op de honing, maar ze werd er helemaal plakkerig van.

Nou meid, hou je taai, ik moet er als de sodemieter van door. Als die lange merkt dat ik aan zijn computer heb gezeten, wordt ie helemaal gek. Have Phun! En no worries!

• 20 November 2005 - 18:46

De Blije Bakkerij:

hi lieve Bas en Pauline, long time niks van ons gehoord, maar we zijn weer back in the air. viel niet mee om uit mijn Harry Potter (kinder)literatuur jullie grote mensen taal te begrijpen. het is ons wel duidelijk dat jullie het nog steeds of zelfs meer enorm goed hebben. nu lekker down under. wachten met belangstelliing jullie volgende avonturen af en wensen jullie heel veel lol met Bert en Tineke. dikke kus en wacht niet te lang met de volgende berichten XXXXXX

• 26 November 2005 - 09:12

The Boys:

Je weet wel die 4 herrie schoppers aan het biljard.
    Dit adres van je biljardmaten gekregen.
    Leuk verhaal en genoeg meegemaakt zo te zie.
    Nou have fun en misschien tot ziens.

The Biljardboys.

• 01 December 2005 - 11:45

Berna:

Al een hele tijd van plan geweest om de verhalen te lezen, maar het was er steeds niet van gekomen. Vorige week met Sonja over jullie reis staan praten en dit keer was ik de sitenaam niet vergeten. Wat leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie belevenissen/avonturen.
    Een goed vervolg gewenst

Verslag uit: Australië, Sydney

Rondje om de wereld

Een rondje om de wereld via de oost naar de west. Van Amsterdam naar Amsterdam.

10 Juli 2006

Olee olee

08 September 2005

Tourist Pig

05 September 2005

Leren sloffen met plastic sloffen

22 Augustus 2005

Bij de mensen thuis

31 Mei 2005

Octopussy

24 Mei 2005

O moeder wat is het heet!

17 Mei 2005

Rajasthan Tour

17 Mei 2005

Terug van het dak van de wereld

03 Mei 2005

Vlaggen en gebeden

10 April 2005

Olifanten en tanden

05 April 2005

Heel aangekomen op onze eerste bestemming

30 Maart 2005

gegroet

28 December 2004

De route

25 November 2004

ons eerste bericht
Op reis met juffrouw Jannie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 'BasPauline.waar ben jij. nu' is voor iedereen die ons wil volgen op onze huidige reis. Veel plezier, groet BeP --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.opreismetjuffrouwjannie.com/ met verhalen en foto's --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De verhalen/verslagen en foto's die we plaatsen op 'baspauline.waarbenjij.nu' zijn ons eigendom © en kunnen niet zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------