The India Times - Reisverslag uit Madurai, India van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu The India Times - Reisverslag uit Madurai, India van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu

The India Times

Blijf op de hoogte en volg Op reis met juffrouw Jannie

21 Juni 2005 | India, Madurai

Brute Slachting

van onze verslaggever in Allepy/Kerala state.

Gisteren is bekend gemaakt dat, in een niet nader genoemd home hotel, een hele familie is afgeslacht. Een ooggetuige wist, na zich dagen te hebben schuil te houden, te ontsnappen van de plaats van delict.
"Een grote bruine man met witte billen kwam s'avonds onverwacht ons huis binnen. Eerst vermoorde hij mijn vader, die probeerde te ontsnappen, daarna kwam hij achter mijn moeder aan, die mijn broertjes en zusjes in veiligheid probeerde te brengen. Vanuit mijn schuilplaats zag ik hoe hij, zonder met zijn ogen te knipperen, mijn moeder met de wc borstel vermorzelde. Haar lijf spleet in stukken. Mijn broertjes en zusjes werden zonder pardon verdronken. Nadat de moordenaar alles had nagezocht liet hij hun lichamen levenloos achter. De lichaamsdelen van mijn ouders lagen verspreid door het huis."
Het jongste telg van de Koekaratsja familie is in een traumacentrum opgenomen. De lichamen van de slachtoffers zijn, na een grondig CSI Aleppy onderzoek, geborgen.
Bij dit bericht zijn geen beelden van deze gruwelijke moord beschikbaar om de familie te ontzien.

Zeldzame diersoort ontdekt.

van onze verslaggever in Kerala state.

Via een collega uit Goa is onze verslaggever op het spoor gekomen van een zeer zeldzame diersoort. Normaal gesproken worden er wel examplaren waargenomen in een later jaargetijde. Volgens waarnemingen gaat het om twee examplaren. Het mannetje is nogal donker gekleurd en heeft fel blauwe ogen, het vrouwtje is wat lichter, bijna blonde vacht en donkere ogen. Omdat het Institute Zeldzame Diersoorten te Trivandrium de twee graag verder wil onderzoeken is er een beloning uitgelooft voor degene die informatie kunnen verstreken over de verblijfplaats. Naar vermeld is dat voornamelijk bij de mensen thuis. Bij benadering kunnen ze soms agressief reageren. Er wordt daarom ook geadviseerd om de volgende vragen niet te stellen:
- where are you from?
- what is your name?
- do you want to see my shop?

Restaurant ontruimt.

van onze verslaggever in Trivandrium.

Gisteravond is het rooftop restaurant van hotel Pankaj gesloten vanwege gevaar van instorting. Even na negenen kwamen twee europese toeristen binnen in het volledig lege restaurant. Binnen een half uur waren alle tafels vol en konden telefonische reserveringen niet meer worden gehonoreerd. Nadat de menigte voor het hotel was verwijderd kon worden begonnen met het ontruimen van het hotel. Tegen elf uur s'avonds werd de rooftop bereikt en konden de twee toeristen worden ontzet. Door de rekening van de twee aanzienlijk te verlaten is de schade voor het hotel beperkt gebleven. De twee toeristen hebben door de achterdeur het gebouw verlaten. Door de ontstane verkeeropstoppingen arriveerde het Institute Zeldzame Diersoorten te laat om de twee te ondervragen. Het instituut vermoed dat het om twee zeldzame examplaren gaat. Volgens een woordvoerder van het institute:
"Waarschijnlijk hebben de twee hun gedrag veranderd en houden ze zich nu schuil in hotels. Eerdere meldingen van signalering kwamen voornamelijk van home hotels. Verder lijken deze twee te migreren, voor de regen uit, richting Tamil Nadu state."
In verband met deze veronderstelling is de politie in Madurai in gealameerde staat gebracht en worden bus- en treinstations bewaakt.

Weersvoorspelling Kerala state

Gisteren regen
Vandaag regen
Morgen regen
Overmorgen regen
Eigenlijk gewoon regen tot begin augustus

Weersvoorspelling Tamil Nadu state

Gisteren droog met redelijke temperaturen
Vandaag bijna droog met redelijke temperaturen
Morgen droog met redelijke temperaturen
Aan de kust matige tot harde wind met af en toe een spettertje om af te koelen en veel zon.

Advertenties

gezocht: rustig verblijf in de staat Tamil Nadu, omgeving Trichy of Pondechery tot begin july. Graag met schone badkamer, bar en non veg restaurant. Pool zou prettig zijn maar niet noodzakelijk.
reacties onder nummer 12345 van deze krant.

aangeboden: drie konijnen goed vetgemest, gratis af te halen ruim voor de kerst bij voorkeur. Verdere informatie bij de Familie Papaver bereikbaar onder telefoonnummer, 291837

aangeboden: prachtige tempels, mooie paleizen, vriendelijke mensen en veel adembenemende natuur. Af te halen in Tamil Nadu per direct.

beloning : beloning uitgelooft voor de verblijfplaats van een 10 voudige moordenaar. De opsluiting van deze persoon zou de betrokkenen geruststellen daar ze nu elke dag in angst leven wederom bloot te worden gesteld aan het moordwapen.
reacties naar de familie Koekaratsja te Allepy

te koop: paraplu's en toeters want zonder die items is de gemiddelde Indier toch verloren?! Nieuwe collecties is binnen, verkoop begint heden avond.
Bata, Madurai, Tamil Nadu, India

• 21 Juni 2005 - 14:50

Peter K.:

Na 8 dagen het Portugese weer verruild voor ut Krimpense. Lekker gegeten, nix bekeken of gedaan, zou nog wel 8 dagen lusten. Jesse heeft de bemanning even bedankt voor de vlucht terug door het vliegtuig tijdens de landing onder te kotsen. Wij zijn nooit ergens te beroerd voor!!
    Garoetjes

• 21 Juni 2005 - 17:11

Robert K:

Ah... Koekaradji... Groters? Met vleugels?

• 21 Juni 2005 - 17:23

Gemma:

is verder alles goed met jullie? Hebben ze jullie al gevonden? Kijk maar uit.
    thanks for the mail, was ik blij mee. Kijk je uit voor ratten!Zoenen

• 22 Juni 2005 - 06:49

Chantal:

Het is gebeurd... ik ben met de motor naar het werk!!!

• 22 Juni 2005 - 08:03

Willy En Marc:

Verschrikkelijk nieuws van die brute moord! Hoop dat ze de dader een WC-borstel van eigen deeg geven!! Wij hebben hier onze eigen problemen: vanmiddag vieren we hier bij 30 graden Celsius een partijtje voor negen kinderen (potloodpoepen, koekhappen, stoelendans...)Het is altijd erg leuk om jullie verslagen te lezen en de foto's te bekijken.Qua kleur zijn jullie al behoorlijk geassimileerd. Groetjes, Wil en Marc.

• 22 Juni 2005 - 11:36

Marian:

Beste familie Koekaratsji,
    Wij leven met u mee vanuit dit nu aangename kikkerlandje. Wij wonen al jaren tussen de zeldzame diersoorten die u beschrijft en ook wij zijn ons leven niet zeker. De diersoorten hier hullen zich over het algemeen in een soort lappen. In een aantal van deze lappen is het voor ons soort goed toeven. Het biedt een veilige schuilplaats en is nog voedzaam ook. Alleen nu de temperatuur hier aan het stijgen is vertoont deze diersoort een zeer actief gedrag. De lappen moeten opeens verplaatst, gewassen, uitgeklopt, gestoomd en opgevouwen worden. Er komen wel weer andere voor in de plaats, maar toch is dit wel behelpen. Eigenlijk is dit voor ons het gevaarlijkste jaargetijde van het jaar. Onze eens zo veilige schuilplaats is niet veilig meer en in het ergste geval worden wij ontdekt en op brute wijze afgeslacht. Wij dachten dan ook een goed heenkomen te vinden in het tapijt op de trap. Dit ligt er immers al jaren en hier gebeurd eigenlijk nooit iets mee en, hoezee, het is eigenlijk nog lekkerder dan al die lappen. We hadden een prima beschermd onderkomen onder de brandblusser gevonden. Die zet je neer, die laat je staan en die komt nooit meer van zijn plek was onze gedachtegang. Helaas, wij hadden geen rekening gehouden met dat grote apparaat met enorme zuigkracht …… en het onberekenbare gedrag van deze diersoort. Het was afschuwelijk! Voor mijn ogen heeft het apparaat mijn nog levende familie opgezogen. Slechts enkelen van ons hebben zich weten te redden. Om onze overlevingskans te vergroten hebben we ons dus nu maar verspreid door het hele huis. Regelmatig komen wij in het geheim bij elkaar op geheime plekken. Het valt niet mee, de diersoort heeft het jachtseizoen geopend. Houd moed!

• 22 Juni 2005 - 11:37

Marian:

Mooie foto's!

• 22 Juni 2005 - 14:10

Dominique:

Jullie weten wel van onze Zuid-Amerika reis. Wat fantastisch dat jullie weer gelukt is om te reizen. Ben een beetje jaloers. Hier, net als W & M. kinderverjaardag op de 22e gevierd in de bloedhitte. Groetjes, Do

• 22 Juni 2005 - 15:03

Vincent:

Haha, die beloning kun je houden. Je kunt me lekker toch niet vinden. Het waren er wel geen tien, maar drie. Het moordwapen was overigens een niet te misstaan (in Myanmar bijna niet te vinden) maatje 46.

• 23 Juni 2005 - 20:07

Haske:

Nou ik zal je vertellen: het derde,tevens jongste konijn is ontsnapt! GEEN uitbraaksporen, GEEN restjes haar of bot terug te vinden..NIETS.....Waar is nu het derde konijn??
    Het is hier wel heel warm maar ze lossen niet zomaar op, toch?

• 23 Juni 2005 - 20:33

Chandana:

Dear Bas and Pauline,

Excuse me I could not contact you. Champa's fellowship application was not successful. Prof at Leiden was really disappointed and we too. Things are same everyone is friendly and helpful. Anne helped me a lot and at the end she too left. Now Chanthal, Wendy, Claudia and specially Peter help me.
    Saw photographs of Tibet etc. Those were really nice. How is the summer in India? I saw in the internet it seems to be really harsh.
    The summer in NL is almost like in SL. Thanks god not that humid. But my room faces sun throughout the day and unless there is wind it is too hot!
    I like spring in NL. So far every one is friendly and helpful. I am biking every day from Pyramid. It is a fun. I really appreciate and admire cycling and cycle paths in NL!
    Wish you a really enchanting happy and marvellous journey!

• 25 Juni 2005 - 15:55

Wim En Riet:

Lieve schoonzus en broer,
    Mooi idee van die drie stenen. Dat geeft een heel goed gevoel. Dat staat. Renesse is goed gegaan. Niet zoeken naar wat er niet is, zegt Marian en dat probeer ik ook. We gaan zelfs D.V. naar Calella met zijn drietjes in de herfst. Justin zegt: ze zitten (ook zijn opa) in ons hart. Digna vindt dat Cok en Netty Strolenberg nu maar verder samen moeten gaan. Ze zijn allebei erg alleen. TNO bv gaan aanstaande zaterdag naar Spanje. Allemaal D.V. natuurlijk. Geen nieuws verder. Na een flinke onweersbui vannacht lijkt de hittegolf weer voorbij. Overigens, wij hebben om redenen al jaren geen wc-borstel. Ik gebruik het afwasborsteltje daarvoor, een kleintje. Zodoende. Liefs en groeten, Wim en Riet.

• 27 Juni 2005 - 14:40

Chandana:

Dear Pauline and Bas,
    Thank you very much for putting some photoes again from Sri Lanka. You must have learned may be by now that our National Flag, National Seal, so many places including tropical rain forest and the name "sinhala" all are derived from Lion but no Lions in Sri Lanka! I can imagine how much time you must spent to update your trip. It is nice you are not simple tourists just spending holidays to relax, but learning something different in alien countries their religion, practices, lifestyle etc etc. It is nice to see that you have seen our new year celebration as well! At the end it would be nicer and you probly will be able to write a book on your experience.
    Have a nice time.

• 29 Juni 2005 - 16:51

Inger:

Heb het blauwe busje al geregeld!