Computer says no. 09-11-10 - Reisverslag uit Broome, Australië van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu Computer says no. 09-11-10 - Reisverslag uit Broome, Australië van Op reis met juffrouw Jannie - WaarBenJij.nu

Computer says no. 09-11-10

Blijf op de hoogte en volg Op reis met juffrouw Jannie

25 November 2010 | Australië, Broome

In twee dagen een reis van een aantal weken regelen is best snel, maar als je er midden in zit en het loopt niet zo als je hebt bedacht kan het behoorlijk frustrerend zijn.
Zonder van te voren te kijken hoe we uit Broome weg kunnen komen hebben we een ticket geregeld bij Skywest van Perth naar Broome. We hadden nog iets tegoed van ze, maar hier treffen we de eerste ‘computers says no’ dame aan. Met een vriendelijke gezicht en een zachte stem verteld ze ons dat Skywest wel onze email heeft ontvangen en ook de replay met het gevraagde telefoonnummer, maar daarna niets meer.
“Computer says no show”, en hoewel ze alles tot op de letter terug kan vinden, blijft het de ‘computer says no ’.
Als troost verkoopt ze ons een ticket eerste klas tegen het laagste tarief dat ze kennen en vliegen we als een VIP naar Broome over een schitterend West Australië.

Op de fiets op zoek naar Wicked Campervans. Het is warm, 39oC , en klam en we kunnen het niet vinden. In Perth waren ze verhuisd, hopelijk zijn ze hier niet weg. Uiteindelijk vinden we het depot, maar ‘computer says no’. Het is wet season en alles is weg en de twee die er staan zijn gereserveerd.
“No chilled next weeks. Classics are for the younger. Only a 4WD, I have to call the boss.”
Deze keer is het niet de de ‘computer says no’, maar de baas , die de 4WD niet in Perth wil hebben en dat is waar we naar toe willen.
“Sorry mates. I will call if anything availble from Exmouth.”
Even later hebben we Cat aan de telefoon, die as maandag wel een chilled campervan in Exmouth beschikbaar heeft. Ze stuurt ons een email met een voorstel.
“How far to Exmouth”, vragen we de wicked bloke.
“About 10 hours”.
Dat lijkt te doen, maar het blijkt heel duur, 2x maal zo duur als van Perth naar Broome vliegen, voor de halve afstand. En de bus gaat alleen op dinsdag en donderdag. Het is vandaag donderdag, dus we kunnen as dinsdag pas weg, tegen de hoofdprijs of we moeten gaan vliegen. Maar ‘computer says no’, we gaan niet vliegen.
Cat ge-e-maild dat maandag niet gaat lukken, verder heen en weer gefaxt en ge-e-maild met al onze gegevens omdat we Exmouth niet kunnen betalen? Een heel gedoe allemaal in ieder geval.
We kopen een Ozzie sim kaart voor pech onderweg, is ook een heel verhaal. Van binnen een uur naar 24 uur naar een paar dagen voordat de SIM geactiveerd is. Uiteindelijk zegt de computer: yes, activated, maar detelefoon: no. En nu maar hopen dat we überhaupt bereik hebben als het nodig mocht zijn. West Australië is behalve Perth, very remote area.

We zitten in de greyhound naar Exmouth, bijna 20 uur! Met ons het bekende groene tasje en een blauwe cooler vol met Pepsi max en la vache qui lacht. Voor ons een lange rechte weg in een rood, groen, zwart en blauw landschap.
Afgelopen dagen gefietst en gewandeld naar de haven, de zaterdag markt, Town Beach en langs de historische plekken in en rondom Broome. Historisch is het gauw in Australië, voor elke gebeurtenis wordt een steen gelegd, een monument opgericht of een museum geopend. Het is hier heel erg mooi, we hebben zelf bijna 10 km over een zandpad gefietst om Anastasia pool te bewonderen en de dino afdrukken te vinden. De laatste is niet gelukt, maar wel hebben we bij de visclub een 4x gold gedronken. Het was zo gezellig en het uitzicht was zo mooi dat we er nog maar een genomen hebben.
Bij de haven had de ‘computer says no’ geen invloed meer en keerde het tijd. Binnen nog geen 15 minuten hebben we 3 dolfijnen, 2 schilpadden en 1 haai gezien. De eerste keer op Cable Beach kamelen op het strand. Een dag later, toen we wilde gaan zwemmen ook nog kwallen erbij.
Het is een hele korte samenvatting van alles wat we gezien en gedaan hebben de afgelopen dagen, veel in ieder geval, maar ik heb ook alweer 2 boeken uit en we hebben ook aan het zwembadje gelegen van het paradijselijke resort ‘ The Kimberly Klub’. Klinkt leuk, is ook leuk, maar is gewoon een leuke YHA, zonder bed bugs gelukkig, maar wel veel herrie.

We kijken uit naar onze Wicked campervan. Nu maar hopen dat de computer geen roet in het eten gooit. Deze reis heeft 2 thema’s: 1- under Construction en 2: computer says no.

Voor het fotodagboek van juffrouw Jannie kan je kijken op http://www.opreismetjuffrouwjannie.com , tabblad: UAE&Australia.

25-11-10
We zijn ondertussen een paarhonderd kilometer vanaf Perth, hebben haaien dolfijnen, schilpadden, zeekoeien, emu's en natuurlijk veel skippies gezien.We zijn lang in zogenaamd remaote gebied geweest en zullen komende dagen in wat meer geciviliseerd gebied zijn, maar niet voorlang. Van Perth gaan we terug naar de outback van kalgoorie en Esperance.
liefs Bas & Pauline

• 25 November 2010 - 10:20

Heleen Dekker:

Ha lieverds, Gelukkig dat jullie nog dolfijnen zagen in de natuur. Hier vorige week de film(docu) The Cove gezien, mega slachting van duizenden dolfijnen in Taiji, Japan, je hart krimpt ineen, zo wreed en ondraaglijk. Nou ja, geen gezellig bericht van mij dit keer, maar het zit mij zo dwars.. Kus kus (samen 100 he liefje!) xxxx ook van 007

• 25 November 2010 - 11:31

Wendy:

Super de dolfijnen, schildpadden en een haai, geniet ervan. En vooral van de temperatuur hier is de sneeuw in aantocht!
    xxx

• 25 November 2010 - 12:10

Marian:

Goed van jullie te horen en ja die zalige temperaturen ....Hier zit ik weer met een wolletje achter de PC dus geniet er maar van. Op het glazendak klettert de natte sneeuw. Bah! Als Klaas maar niet van het dak glibbert ..............XXX

• 25 November 2010 - 12:54

Saskia Van Der Have:

Hallo lieve luitjes,zie dat alles goed gaat op een paar dingen na,maar dat komt wel goed.hier alles ok lekker wintersweer.Ik had eerder een berichtje gestuurd maar waar die gebleven is ik weet het niet .
    Beetje laat maar nog van harte met alle feestfestijnen.Dikke kus en nog veel plezier.

• 26 November 2010 - 20:32

Hora En Melanka:

Gelukkig kun je op zo'n vakantie nooit verdwalen of te laat komen! Ergens anders leuke dingen gaan zien of ruim op tijd zijn voor de volgende gelegenheid.
    Een klein griepje voor de computers maakt het wel een stuk gezelliger ;-)

Leuk om jullie te kunnen volgen en een beetje mee te kunnen genieten.

• 28 November 2010 - 17:35

Sylvia:

Nou snap ik waarom Bas het grote voorbeeld voor bijna Abraham is. It comes as it comes. Ik wens jullie nog heel veel bewonderingen toe en for what it's worth, computers says YES

dikke kus

Op reis met juffrouw Jannie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 'BasPauline.waar ben jij. nu' is voor iedereen die ons wil volgen op onze huidige reis. Veel plezier, groet BeP --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.opreismetjuffrouwjannie.com/ met verhalen en foto's --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De verhalen/verslagen en foto's die we plaatsen op 'baspauline.waarbenjij.nu' zijn ons eigendom © en kunnen niet zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------