F1 in UAE
Blijf op de hoogte en volg Op reis met juffrouw Jannie
21 Oktober 2010 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
De metro en de bus is ook vooral een mannen aangelegenheid. Dubai City is voornamelijk een groot industrie terrein en een bouwput.
We rijden over een 8 baans weg, volgens Bas 2 baans en 8 rijstroken. Breed dus en behoorlijk vol. Dubai uit was een grote file. We zijn onderweg naar Abu Dhabi. De bus is aangenaam koel, ik denk zo rond de 23 oC, buiten ruim 36 oC . In de grote zandbak al kamelen gezien en langs de kamelen race baan gereden, die zo’n 45 km buiten Dubai ligt.
Dubai was leuk, vooral de oude stad. Met een abra over de creek gevaren en naar de Dow’s gekeken hoe ze geladen werden en via de Creek naar zee varen. Over de Souqs (markten) gezworven en met de bus naar Jumeira beach gereden waar het 7* hotel Burj al Arab ligt. Vandaar uit naar Mall of the Emirates gelopen. Er is een voet en fiets pad, maar we waren de enige twee mensen die er liepen. Mensen verplaatsen zich hier vooral met de auto. Zodra je oud genoeg bent voor een rijbewijs haal je deze, koopt een auto en blijft erin rijden tot je oud bent en sterft. De Mall is een hele belevenis, vooral de ski baan en het bekijks erom heen. Er zijn op dit moment geen massa’s toeristen in Dubai, wat me eigenlijk verbaast.
Abu Dhabi lijkt meer op een stad, een stad waar ook mensen wonen. Er lopen er zelfs een paar op straat. Vanaf het main bus station een taxi genomen naar ons luxe hotel aan de golf. Luxe is het, heerlijk zwembad en een strand . Een jaar geleden had het hotel vrij uitzicht, nu kijkt het op de bouwput van Yas eiland. Eilanden bouwen kunnen ze hier wel. Dacht dat wij Hollander graag de strijd met het water aan gaan , hier lijken ze het te over treffen. Bouwen ze bij Dubai de wereld en een tweede palm eiland , een paar kilometer van de kust. Om Abu Dhabi worden allemaal eilanden op gespoten en bebouwt. Ik denk dat je nergens meer vrij zicht op zee hebt.
Het is leuk om te zien en mee te maken hier in de UEA. Vandaag is de laatste werkdag van de week, vanavond gaat iedereen weekend vieren. We gaan eens kijken hoe dat is op de Cornich boulevard.
©Pauline
Meer foto’s op www.opreismetjuffrouwjannie.com , pagina foto’s
De voorbereidingen in Abu Dhabi voor de F1 zijn in volle gang, maar voor de rest is alles onder constructie, zoals ze dat hier zo mooi noemen. De hele dag op pad geweest van de ene gesloten deur naar de andere.
Morgen naar Al Ain aan de grens met Oman.
24 Oktober 2010 - 21:01
Hora En Melanka:
ff recht zetten . . . die van Dubai hebben wel die Hollanders ingehuurd (voor veel geld) om dat gevecht met het water te leveren ;-)
. . . het regent en waait hier, 9°C.
Leuk verhaal en zo genieten wij toch een beetje van jullie zon! -
30 Oktober 2010 - 20:02
Gemma:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag op zondag. Heel veel plezier en een fijne gezellige dag met Bas.
Zoen